Hatha Flow Yoga

Dinsdagavond
20:00-21:15

Docent: Renee

 

Hatha yoga wordt gezien als de basis van alle andere yogastijlen, ontstaan in het oude India. Hatha in het Sanskriet bestaat uit ha(zon) en tha(maan), wat verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden. Het evenwicht tussen uitersten komt ook tot uitdrukking in bijvoorbeeld:

  • vrouwelijk / mannelijk

  • beweging / onbeweeglijkheid

  • inademing / uitademing

  • aanspannen / loslaten

Hatha yoga wordt ook wel gezien als de brug tussen de wereld van binnen en van buiten, tussen het materiële en het spirituele.

Over het algemeen worden de asana’s (houdingen) bij hatha yoga langer vastgehouden en zijn er tussen de houdingen korte ontspanningsmomenten. Hatha yoga heeft veel positieve effecten op de gezondheid, maar het ultieme doel is om controle over lichaam en geest te ontwikkelen.

Je beweegt in deze les bewust door de houdingen heen, met aandacht voor de fysieke aspecten, de ademhaling en concentratie. De les is een combinatie van intensieve houdingen en ontspanningsmomenten. Er zijn altijd opties voor verschillende niveaus (zowel beginnende als meer ervaren yogi's kunnen meedoen) en deelnemers met specifieke behoeften. Je wordt aangemoedigd om je grenzen te onderzoeken en jezelf zo op je eigen tempo te ontwikkelen. Op die manier is er altijd ruimte voor vooruitgang en blijf je leren, met de kalme en open houding die yoga je geeft!

Deze les wordt gegeven door Renée.