Yoga docent Lana

Lana is yogadocent en psycholoog. Ze geeft les in hatha- en yin/yang-yoga, en verdiept zich daarnaast in yogatherapie. In haar lessen neemt ze je mee op onderzoek naar jezelf, helpt ze je te ontdekken hoe yoga je leven kan verrijken, je lichaam kan versterkten en je geest kan verbreden.

Haar interesse en hart voor de mensen met wie zij werkt komt voort uit de compassie die zij ontwikkeld heeft op basis van persoonlijke ervaringen. Zij is altijd een rustig en empathisch iemand geweest, eigenschappen die zij goed kan inzetten in haar werk als docent en therapeut. Daarnaast is zij opgegroeid met een flinke dosis ambitie en bevlogenheid, waardoor zij op jonge leeftijd al startte met het volgen van haar eigen pad en naast haar vaste baan begon met haar eigen onderneming (Yoga Laña).

Na haar studie psychologie werkte ze een tijdje in het onderzoek, met het bij te dragen aan de verbetering van behandelingen voor patiënten met ernstige psychische klachten, zoals depressie en obsessief-compulsieve stoornis. Hoewel zij de wetenschap nog steeds hoog in het vaandel heeft staan, merkte zij gaandeweg dat haar hart sterker uitging naar het werken met de mensen zelf. Tijdens de reizen die zij in Peru, India en Nepal maakte, realiseerde ze zich dat er meer bestaat dan het rationele, academische denken en dat het belangrijk is om ook te luisteren naar je hart. Door bovendien steeds meer yoga te gaan beoefenen, kon zij steeds beter filteren wat ze waardevol vindt om te doen.

De manier waarop yoga haar helpt om in evenwicht te komen met zichzelf en de wereld om zich heen wil ze graag met je delen in de yogales. Ze is geïnteresseerd in ieder individu en begeleidt iedereen op een manier die bij de persoon aansluit door de yogabeoefening. Haar motto is dan ook: ik ben je docent in yoga, yoga is je leraar in het leven.