Opleidingen

Vanaf augustus 2017 bieden wij de Raja Yoga Basisopleiding aan in onze studio. De Docentenopleiding en Masteropleiding bieden we in de daaropvolgende jaren aan.

 
 
Raja Yoga Logo Cursussen.png

Raja Yoga Basisopleiding

Je wilt graag verder met je Zelfontwikkeling. Dat je een beginner bent in Yoga of niet. Deze Basisopleiding biedt je een grondige training in de vijf eerste stappen van Yoga. Je leert niet alleen fysieke houdingen, morele principes, morele idealen en onthechting, maar je wordt ook ingewijd in de geheimen van energiebeheersing. Een betere gezondheid en een langer leven zijn het resultaat. Ontdek zelf hoe slank, soepel en sterk je wordt met ons oeroude en beproefde systeem. Door de zachte en vriendelijke aanpak is het geschikt voor iedereen.

De Basisopleiding is in overeenstemming met de 200 uren standaard van de Internationale Yoga Federatie.

Het Raja Yoga Basisjaar is gestart in augustus 2017. Als je geïnteresseerd bent in Raja Yoga en het volgen van de opleiding, neem dan gerust contact met ons op.

 
Raja Yoga Logo Cursussen Docenten.png

Raja Yoga Docentenopleiding

Je hebt de Basisopleiding gevolgd en je wilt je verder ontwikkelen en alles weten over de diepe achtergronden van de heilige Yoga wetenschap. Misschien denk je daarbij aan les geven, maar dan op een enthousiaste en gefundeerde wijze.

In de Docentenopleiding ligt de nadruk op Raja Yoga. Daarbij hanteren we de uitspraak van de Hatha Yoga Pradipika, de bijbel van Hatha Yoga: "Iemand kan geen perfectie in Raja Yoga verkrijgen zonder Hatha Yoga, noch perfectie in Hatha Yoga zonder Raja Yoga". Je begrijpt dat in deze opleiding nog een groot deel Hatha Yoga voorkomt. 

De Docentenopleiding start dit jaar voor de 38ste keer en beantwoordt ruimschoots aan de standaard van 500 uren van de Internationale Yoga Federatie.

Je kunt het officiële certificaat op het einde halen.

 
Raja Yoga Logo Cursussen Meester.png

Raja Yoga Meestersopleiding

Je hebt de hoogste stap van Yoga bereikt, contemplatie of Samadhi, dankzij jouw inspanningen tijdens de Docentenopleiding. Na deze mystieke weg, waarvan het hoogtepunt Zelfrealisatie is, wens je nu de magische weg te beproeven, die je terug naar beneden voert, naar de materie. Je wenst beter om te gaan met jouw intuïtie en grotere controle over je Zelf te verkrijgen. Je voelt aan dat de ontwikkeling van jouw hoger bewustzijn jou wonderlijke, paranormale vermogens zal laten ontdekken. Je begrijpt dat je met zulke vermogens meer zin kunt geven aan jouw leven en jouw medemens beter kunt dienen. 

Deze Meestersopleiding is de enige opleiding in de wereld, die alle acht stappen van Yoga integreert, inclusief de praktijk van de hoogste techniek van Yoga, bekend als Samyama, het middel bij uitstek om de Verlichting te bereiken. 

De eerste Meestersopleiding bij Ajita is in 1986 gestart. Vele tientallen studenten hebben deze hoogste Yoga opleiding in de wereld al met succes doorlopen. 

Je kunt het officiële certificaat op het einde halen.