Raja Yoga

Professionele Yoga Training met Roel

Introductie | Iets voor jou? | Basisopleiding | Docentenopleiding | Meesteropleiding | Achtergrond | Boeken | Agenda


De lessen die Roel geeft openbaren je de geheimen van het leven

Achtergrond Informatie

Yoga is een geheime wetenschap (Gupta Vidya), die niet in boeken kan uitgelegd worden. Yoga kan alleen door orale overdracht doorgegeven worden, omdat deze kennis gebaseerd is op "realisatie". Wanneer je de echtheid van de informatie proeft beginnen de lessen.

Enkele kernpunten van de lessen zijn:

  • Een oneindige, dubbele energiestroom (Shiva and Shakti) is de fundamentele bouwsteen van je wezen. Er zijn twee in/uitgangen: één bevindt zich ca 15 cm boven je kruin en één bevindt zich in je bekkenbodem.

  • Er zijn tien morele principes en idealen (Yama's and Niyama's) om je te helpen een juiste innerlijke houding te krijgen en in harmonie te komen met de natuur.

  • Om de vele fysieke houdingen (Asana's) op een succesvolle wijze te beoefenen vermijd je te zweten, ondanks het strekken van je lichaam. Elke keer dat je oefent houd je de houding wat langer aan, zonder te bewegen. Je lichaam herstelt helemaal en wordt fit doordat bepaalde energiecentra (Cakra's) gestimuleerd worden en in harmonie (Sattva) gehouden worden.

  • Er zijn acht technieken, die we energiecontrole oefeningen noemen (Pranayama's), om de kwaliteit en de kwantiteit van jouw energie tussen de twee in/uitgangen te herstellen. De oefeningen zorgen ervoor dat je tijdelijk gezond, soepel en sterk wordt.

  • Er zijn elf technieken, energiezegels (Mudra's), om verschillende energie niveau's met elkaar te verbinden. Zo kun je altijd over voldoende energie beschikken om te leven, of om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

  • Er zijn vier verschillende soorten onthechting oefeningen (Pratyahara's) om controle te verkrijgen over je zintuiglijke en motorische organen. Deze helpen ook bij de controle van je gedachten, emoties en stemmingen.

  • Er zijn vier stappen om een correcte concentratie (Dharana) te verwerven en vier soorten concentratie om een totale gezondheid en een hoger bewustzijn te verkrijgen.

  • Echte meditatie (Dhyana) is het resultaat van concentratie, waarbij totale abstractie optreedt van elke gedachte, behalve één. Alleen vanuit deze toestand kan fysieke onsterfelijkheid bereikt worden, alsmede diverse occulte vermogens. De activiteit van je hersenen kan uiteindelijk gestopt worden.

  • Er zijn twaalf verschillende soorten contemplaties (Samadhi's) om je hoger bewustzijn onder controle te krijgen. Ze laten je echte vreugde, liefde en vrede ontdekken en beleven. De activiteit van je hart kan uiteindelijk gestopt worden.

  • Er zijn dertig verschillende soorten concentratie-meditatie-contemplatie oefeningen (Samyama's), die de hoogste technieken van Yoga vormen. Deze oefeningen openbaren je de werkelijkheid van vele verborgen paranormale vermogens die in je sluimeren. Ze leiden je naar Zelfrealisatie, Verlichting en Bevrijding.

De verschillende technieken worden spontaan na vele jaren oefenen. De weg naar een eindeloze gelukzaligheid en een nieuwe magische wereld staat open. Je hoeft alleen nog maar een wens uit te spreken en het gebeurt.


Een geschenk van de goden

Veel legendes uit het verleden spreken over heiligen en meesters die de geheimen van het leven ontdekten en realiseerden. Maar deze geheimen raakten in de vergeethoek. Gedurende eeuwen bleef het duister, totdat Ajita ze in 1987 herontdekte. Door middel van visioenen, dromen en plotselinge kennis kon hij de ware betekenis van heilige boeken, zoals de Hatha Yoga Pradipika, doorgronden. Met de hulp van Sanskrietgeleerden, vele wijze mannen en honderden leerlingen heeft hij deze door de hemel geschonken kennis gedurende jaren door en door gecheckt. Er is slechts één enkele conclusie mogelijk: een perfecte, goddelijke methode om controle over het leven te verkrijgen en fysieke onsterfelijkheid te bereiken is nu beschikbaar voor iedereen.

Probeer het zelf uit! Download het gratis introductieboekje "Subtiele Anatomie" om te beginnen. Check dit voorproefje, en test de waarde ervan. Daarna kun je ook het gratis boek "Hatha Yoga Pradipika" downloaden. Dat zal je helemaal overtuigen. Daarna zul je zeker interesse hebben in de aansluitende boeken, "Wetenschap van de Ziel" en "Yoga Sutra's". Die kun je dan ook gratis downloaden, en de weg naar het paradijs terugvinden. Je zult ons enthousiasme delen.


De eerste training in contemplatie

Volgens Professor Surath Chakravarti van de Universiteit van Allahabad (India) in zijn boek "Mysterious Samadhi", verschenen in 1984 bij de uitgever Firma KLM Private Ltd in Calcutta, is er geen training meer in contemplatie (Samadhi) in de wereld. Alleen legendes en geschriften blijven over. Heden ten dage wordt Yoga meestal beperkt tot een beoefening van fysieke houdingen. Dat is een foutieve aanpak, omdat er geen rekening wordt gehouden met de zeven andere stappen van Yoga. Toevallig is Ajita met de eerste complete Yoga Training, inclusief contemplatie, gestart in datzelfde jaar: 1984.


Voordelen

Sociale voordelen van de Professionele Yoga Training

De voordelen van onze Professionele Yoga Training voor de maatschappij zijn haast ongelofelijk: uitgebreid wetenschappelijk onderzoek toont aan dat zelfs een deel van deze Training (meditatie) al een daling van criminaliteit veroorzaakt. 
Omdat onze complete aanpak van Yoga groter welzijn schept in een mens, is het logisch dat uitgebreide toepassing ervan de gemeenschap alleen maar ten goede kan komen. Het kan ook als de ideale oplossing in de strijd tegen het hoge ziekteverzuim beschouwd worden.
Door de betere concentratie stijgt de productiviteit en door het fysiek, vitaal, emotioneel en mentaal evenwicht verminderen de reusachtige kosten voor gezondheidszorg. Door de verbetering van de gezondheid en de verlenging van de levensduur kunnen de mensen ook langer productief zijn. Dat zou de oplossing kunnen zijn voor het komende gigantisch pensioengat. De oeroude, complete Yoga lost onze moderne problemen op en biedt ons een gelukkig en bewuste toekomst.

Persoonlijke voordelen van de Professionele Yoga Training

Je ontdekt de zin van je leven en leert het te controleren zodat je vele jaren langer leeft dan normaal. Bijvoorbeeld leer je je hartslag onder controle te krijgen, zo ver dat je deze willekeurig kunt verlagen of verhogen met 20 %. Ajita kan het jou voordoen. Dat betekent dat je jong kunt blijven zo lang als je wilt. Dat betekent dat je de extra tijd die je zodoende krijgt door oefenen kunt gebruiken om Zelfrealisatie, Verlichting en Bevrijding nog in dit leven te bereiken. Dit zijn niet alleen woorden. De laatste jaren hebben een handvol leerlingen reeds verschillende niveaus van Verlichting bereikt dank zij de Training. Veel leerlingen hebben ook paranormale vermogens gekregen waardoor ze mensen konden genezen.

De prijzen van de Professionele Yoga Training zijn zo laag mogelijk, om iedereen, dus ook jou, mocht je een klein inkomen hebben, de gelegenheid te geven om deze goddelijke kennis te verkrijgen. Controle over het leven is toch eeníeders zaak?

Onze benadering is vrij: je beslist altijd zelf wat je wilt doen. Er is niet zoiets als een dwingende discipline. Alles is gebaseerd op een open en vreugdevolle houding. Alleen op deze wijze heb je een kans om je onderscheidingsvermogen te ontwikkelen om tot het niveau van contemplatie te komen en mogelijkerwijze Zelfrealisatie te bereiken.

We zorgen voor jouw training net zolang als nodig is om het doel van Yoga te bereiken. Na succesvolle beëindiging van de Docentenopleiding kun je eventueel Docent worden van je eigen Basisopleiding. En na succesvolle beëindiging van de Meestersopleiding kun je Meester worden van jouw eigen Docentenopleiding.


In de traditie van...

FernandoenAjita.jpg

Śri Yogācārya Ajīta Mahārāja, pionier op nationaal en internationaal vlak

Om de kwaliteit van het Yoga onderwijs te verbeteren is Ajita in maart 1984 met zijn Yogaschool gestart in Amsterdam. In die tijd was Yoga nog synoniem voor fysieke houdingen en ontspanning. Als eerste heeft hij ervoor gezorgd dat de volledige Yoga wetenschap onder de aandacht van de mensen kwam. Zo introduceerde hij naast de fysieke houdingen ook de andere stappen van Yoga: de morele principes en idealen, de energiebeheersing, de onthechting, de concentratie, de meditatie en de contemplatie. Hij heeft honderden docenten opgeleid, die werkzaam zijn in vele landen.

Sinds oktober 2004 heeft Ajita, als Ere Secretaris van de Internationale Yoga Federatie voor de Europese Unie enPresident van de Europese Yoga Raad, de opdracht om de Yoga Lerarenopleidingen in 48 Europese landen te coördineren.

Sinds juni 2007 biedt Ajita, als eerste in de wereld, bijna zijn gehele kennis gratis aan op internet. Zijn boeken kunnen gratis gedownload worden. Hierdoor kan iedereen in de wereld nu Yoga leren.