Uitleg Chakra's - Vishuddha (keel) chakra (week 6)

De vorige weken hebben chakra's in het algemeen geïntroduceerd en de eerste chakra besproken:


Vishuddha betekent `zeer zuiver`. De energie die opstijgt uit de andere chakra´s wordt hier gezuiverd. 
Zouden die emoties zomaar naar het hoofd kunnen stromen, dan werden we gek. Daarom zijn emoties vaak in de keel te voelen als brok in de keel, geknepen, stem kwijt. In het vijfde chakra krijg je het vermogen als van een afstandje te kijken. Je geeft het ruimte. Zo krijg je inzicht in je emoties en kun je ze als het ware zuiveren. 
Emoties moeten via je lichaam verwerkt worden. Het denken is te eenzijdig en nooit `slim` genoeg. Het past in de levensloop. In de vorige chakras hebben we ons leven opgebouwd, en als huisje boompje beestje op orde zijn komt de vraag of dit nu alles is. We hebben ruimte, stilte en bezinning nodig om de diepere betekenis van ons leven te ontdekken. 


De komende weken

  • Ajna (derde oog) chakra
  • Sahasrara (kruin) chakra