Afscheid Lana aanstaande maandag de 20e...

Zoals de meesten al gehoord hebben van Lana zelf, gaat zij komende week stoppen met lesgeven bij ons op de maandagavond. Lana woont inmiddels in Amsterdam en nu wil ze liever (en begrijpelijk) daar les gaan geven. Wij vinden het erg jammer dat we afscheid moeten nemen van haar als docent! we vinden haar stijl van lesgeven, wijsheid en achtergrond heel inspirerend en waardevol. We hopen haar nog wel terug te zien als we workshops of retraite dagen zouden organiseren. Maar mocht je nog afscheid willen nemen en een laatste les van haar willen volgen, dan kan dat aanstaande maandag de 20e!

Schermafbeelding 2018-08-14 om 14.00.38.png

Komende 3 woensdagen Dru yoga van Saskia

Beste yogi's van Gea,

Heel fijn dat ik de lessen van Gea, die op vakantie is, weer mag komen verzorgen de komende weken.

In de les van deze week besteed ik aandacht  aan de ademhaling. Met de ademhaling kunnen we veel reguleren in ons lichaam. Je kunt bijvoorbeeld heftige emoties bedaren maar ook je spijsvertering een handje op weg helpen.

Na de activatie gaan we EBR 2 doen. Een lange reeks oefeningen achter elkaar waarbij bijna alle delen van je lichaam aan bod komen. Deze veelzijdige sequentie bevat rek- en strekoefeningen en verschillende klassieke asana’s. Een uiterst effectieve oefenreeks die helpt energie blokkades op te lossen in ons lichaam, zodat er ruimte wordt vrij gemaakt waardoor we letterlijk wat lichter door het leven kunnen gaan.

Als er na deze EBR 2 nog tijd over is kunnen we nog wat asana’s op de grond doen. En uiteraard eindigen we de les met een diepe ontspanning.

Ik heb er zin in en hoop jullie te ontmoeten aanstaande woensdag!

Hartelijke groet,

Saskia

 

 

IMG_1331.JPG

Facebook aanbeveling! Wil jij ons helpen?

antonio-lainez-347987-unsplash.jpg

Lieve allemaal!

We zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie bij Yogastudio Unmani lessen of een opleiding volgen. Mocht je tevreden zijn en dit willen delen met anderen, zodat we hier meer mensen door kunnen aantrekken, zou je dan onze Yogastudio Unmani Facebook pagina willen "Liken" en een aanbeveling willen schrijven? Dit kun je doen op onze Unmani FB pagina onder (midden van pagina) "Aanbevelingen en recensies" door eerst op "Ja" te klikken bij de vraag of je wilt aanbevelen en dan aantal sterren te geven en er een klein stukje bij te schrijven. Hier is eventueel de link van de pagina. Deze positieve steunbetuigingen zouden wellicht mensen die ons nog niet kennen kunnen aansporen om lessen te komen volgen, zodat we ook weer kunnen uitbreiden qua docenten en we meer kans hebben om alle lessen altijd door te kunnen laten gaan! Dus heel veel dank alvast als je de moeite wilt nemen!

Namasté,

Josine, Roel, Gea en Lana 

Annefloor ter Weer komt komende week lesgeven!

Pasfoto.jpg

Komende week komt Annefloor ter Weer (Hatha yoga docent) de lessen overnemen van Josine op dinsdagavond en vrijdagochtend. We zien uit naar haar komst!

Hierbij een stukje van haarzelf:

Vanuit de Zijnsoriëntatie, waarin ‘zijn’ centraal staat via zittende meditatie, kwam ik 5 jaar geleden in een yoga ashram in India. Daar startte het yogapad voor me. Na dat bezoek was ik om. Met veel overgave deed ik dagelijkse beoefening en een paar jaar later besloot ik de verdieping op te zoeken, want ik had vernomen dat er een hele levensfilosofie achter schuilt. In 2016 ben ik gestart met mijn eerste Hatha opleiding en in 2017 hierop een vervolg. Niet alleen gaf het me een eigen verdieping, het liet me ook zien dat ik dit graag deel met anderen. Zodoende ben ik vorig jaar gestart met lesgeven.

Ik voel me meer een geheel nu ik mijn lichaam en haar grenzen verken. Daarnaast biedt yoga een heel mooi hulpmiddel om in het moment te zijn en alles verder los te laten. Bovendien vormt dat wat je op de mat tegenkomt een hele mooie metafoor voor wat je in de rest van je leven tegenkomt.

In mijn lessen ligt daarom een focus op de ademhaling, de bewuste beoefening van de houdingen, een balans tussen actief en ontspanning.

Het gaat om het ervaren van jezelf; je lichaam, je geest, je gevoel om daarna dit weer los te laten door de focus op de ademhaling. Zo breng je jezelf in het hier en nu. Ik kijk er naar uit dit te mogen delen bij Yogastudio Unmani!

Mijn motto: “Bring your day, stretch away, be yoga, be you!”

Raja Yoga Basisopleiding is voltooid!

In 2017 is Yogastudio Unmani gestart met haar eerste Raja Yoga Basisopleiding in de traditie van Śri Yogācārya Ajīta Mahārāja. Deze week is de opleiding afgerond. 

Conny, een van de yogi's schrijft over de opleiding:

Lees verder, als je open staat voor een waardevolle ervaring, die je verder kan brengen in het leven met al zijn uitdagingen… 
Ik ben zelf pas recent met yoga begonnen (dec 2016), na een heftige periode op mijn werk. Na een proefles Dru en Sama Yoga wist ik het direct, dit had ik nodig om mijn balans en energie weer terug te krijgen en weer mezelf te worden! Maar ik merkte gaandeweg ook dat ik méér wilde dan alleen de asana’s. De theorie achter de yoga intrigeerde me. 
Dus toen Roel en Josine vorig jaar aankondigden de Raja Yoga basisopleiding te gaan starten en ik de open avond had bezocht, hoefde ik er niet lang over na te denken. Roel en Josine zijn twee enthousiaste, warme mensen die met beide benen op aarde en in het leven staan, hun eigen uitdagingen te verwerken krijgen en hun (levens)ervaring graag met anderen delen om ze verder te helpen. En alhoewel de focus in de basisopleiding minder ligt op de asana’s, leer je deze natuurlijk wel goed uitvoeren. De nadruk ligt op de leer (het 8-voudige yogapad) met meditatie, waarbij Roel ook graag zijn kennis en ervaring over het boeddhisme deelt. 
Al met al is deze opleiding een pure verrijking voor jezelf; ik zie uit naar elke les en ben blij dat ik hier deel van kan uitmaken!

En we willen je de recensie van Joniek ook niet weerhouden:

Na jarenlang trouw een uurtje per week aan yoga gedaan te hebben had ik behoefte aan meer verdieping, meer kennis over de yoga-filosofie. De Raja-yoga basisopleiding sprak me aan omdat het tijdens deze opleiding niet alleen om de asana’s draait, maar om het hele achtvoudige pad. Het bleek een hele goede keuze! Het is fijn om dagelijks met yoga en meditatie bezig te zijn en het heeft me vrijheid, rust en focus gebracht. Het afgelopen jaar was, mede dankzij de inspirerende, geduldige en humorvolle benadering van Rahul, een prachtige reis. Wat zou het mooi zijn als meer mensen de Raja-yoga opleiding zouden volgen en een beetje meer zouden leven volgens de yoga-filosofie!

Voor het seizoen 2018/19 vervolgen we met Raja Yoga opleidingen. Heb je interesse om zelf deel te nemen, neem dan gerust contact met ons op.

Zomertijd! En op tijd boeken voor een les...

vectorbeast-90-unsplash.jpg

Het is prachtige zomertijd... Heerlijk weer, veel buiten zijn, vrije tijd, lange avonden... Misschien zijn veel van jullie al lekker vakantie aan het vieren! Anderen blijven misschien gewoon doorwerken of zijn thuis. Fijn dat een aantal van jullie aan ons heeft doorgegeven dat je op vakantie gaat, dan weten we dat je sowieso niet naar de yoga komt deze weken. Aan degene die wel naar de lessen willen blijven komen deze zomerweken, zouden jullie je svp tijdig op kunnen geven voor de lessen? Op zijn laatst 2 uur van te voren beslissen wij of de les door kan gaan. Met 2 personen kan de les al doorgaan. Om teleurstellingen te voorkomen, vragen we jullie er op tijd aan te denken om je aan te melden. De lessen vinden bij ons thuis plaats of buiten... Als het buiten is, krijg je nog bericht van de locatie.

Schermafbeelding 2018-06-28 om 22.14.32.png

Daarnaast willen we je graag herinneren aan de superrelaxte workshops Sup Yoga op de Vecht! Wil jij voor de afwisseling een keer yoga mee doen op een board in plaats van op de mat, doe dan nog mee deze zomer! Ervaring is niet nodig. Wel zin en een klein beetje durf om wat nieuws te leren. We hebben nog workshops gepland staan op 27 juli en 17 augustus. En wie weet komen er nog data bij, als dit prachtige weer aanhoudt, dus houd de website in de gaten.

Inspiratie van Lana voor haar lessen op maandagavond! Thema: Santosha

Yoga is meer dan alleen het oefenen van de houdingen op je mat. Yoga kan gezien worden als een volledige levenswijze, of een levensfilosofie. En in die levenswijze passen elementen als beweging, ontspanning en meditatie. Maar dat is niet alles - aan al die verschillende aspecten van yoga liggen een aantal basisprincipes ten grondslag, de yamas en niyamas. De yama’s zijn een soort ethische regels of normen en waarden die je helpen op verantwoorde wijze te leven. En de niyama’s zijn richtlijnen of manieren om die principes na te leven.

Een van die principes, onderdeel van de niyama’s, is santosha, of tevredenheid. Dat betekent zoveel als tevreden zijn met wat je hebt, zonder telkens naar meer of beter te verlangen. Het principe van santosha helpt je om stil te staan bij wat je nodig hebt, waardoor je misschien wat eenvoudiger kunt gaan leven. Het helpt je om te filteren wat werkelijk van waarde is in het leven. Bijvoorbeeld diepe vriendschappen, een veilig thuis of zingeving in je werk. Als je je dan realiseert dat je helemaal niet veel nodig hebt, en misschien wel meer hebt dan je zou kunnen wensen, vergroot dat je gevoel van dankbaarheid en tevredenheid in het leven.

Santosha kan ook gaan over hoe je naar jezelf kijkt, en wat je van jezelf vraagt. Als je tevreden bent met wie je bent, kun je jezelf volledig accepteren, zonder te oordelen of te bekritiseren. Zo bouw je een gezonde relatie met jezelf op - dit kan een heel bevrijdend gevoel zijn. Je kunt natuurlijk werken aan jezelf, jezelf ontwikkelen - ook dat is een belangrijk onderdeel van yoga - maar je mag tevreden zijn met waar je nu staat en wie je nu bent, op dit moment.

Schermafbeelding 2018-07-03 om 14.16.34.png

Workshops Sup Yoga op de Vecht, zoooo leuk!

De komende weken mogen we hopelijk blijven genieten van dit heerlijke weer! Dus wie weet heb jij wel zin om een keer mee te gaan met een van de workshops Sup Yoga op de Vecht?

fullsizeoutput_65a0.jpeg

SUPPEN; Stand Up Paddling - staand paddelen op een soort plat surfboard, een oude rage uit Hawaï die nu als trend is overgewaaid naar alle delen van de wereld waar water is! Zo ook al in vele steden in Nederland en wij denken dat de Vecht ook de perfecte omgeving is om yoga op een sup board te doen! We leven hier in zo'n mooie natuur met de Vecht, de kanalen, de gracht door Op Buuren en de plassen in de omgeving. Dat is heerlijk genieten vanaf een boot maar ook heel tof en mooi op een board. Zo kun je genieten van de omgeving en van de ontspanning en inspanning die yoga biedt. Je traint hierbij extra je lichaam omdat je eerst een stuk supt en naast de uitvoering van de yoga houdingen ook je balans moet zien te houden. Dit kan iedereen leren, ervaring is niet nodig. Resultaat: lekker ontspannen, lol maken, iets nieuws leren, een sterker en soepeler lichaam en een kalme geest, wat wil je nog meer!

Geef je gauw op, plaatsen zijn beperkt! Mail ons als je vragen hebt op info@unmani.nl.
Data: 6, 18 en 27 juli, 17 augustus vanaf 10:00 uur of 19:00 uur. Kosten: 29 euro. Meer data volgen nog dus houd de website in de gaten. Boek door hier te klikken!

P.s. Let bij het boeken van de normale yogalessen goed waar de lessen gegeven worden, meestal in de Huisstudio (Dr. R. van Lutterveltstraat 8) maar vaak ook buiten in de natuur!

Internationale yoga dag

Zoals de meesten van jullie al wel gehoord hebben in de lessen, hebben we Plein2 opgezegd om onze lessen te geven. Dit omdat we daar niet konden uitbreiden en daarom een andere ruimte zochten omdat we thuis ook niet kunnen uitbreiden. We houden jullie op de hoogte wanneer we een nieuwe ruimte hebben. De lessen zullen de komende weken bij ons thuis plaatsvinden in de huisstudio.

Vandaag is het trouwens Internationale Yoga Dag! Deze dag is in 2014 ontstaan bij de Verenigde Naties als cadeau van India aan de wereld! Een dag dat er overal aandacht is voor yoga en mensen bewust wil maken om yoga te gaan beoefenen en de positieve effecten ervan. Of als je het al doet, ieder op zijn of haar eigen manier maar waarschijnlijk ieder met een dankbaar gevoel dat het in je leven is! Zo maken we met z'n allen de wereld een beetje mooier!

Liefs Roel & Josine

Vakantieperiode

rachel-cook-2313-unsplash.jpg

De vakantieperiode breekt aan, aanstaande 3 vrijdagen en 2 dinsdagen worden de lessen van Josine overgenomen door Kelsey (op vrijdag) en Anniek (dinsdag). De lessen vinden plaats in Plein2. Je zult van ons horen wie wanneer op vakantie gaan en wie eventueel kan vervangen. We zullen ons uiterste best doen om alle lessen door te kunnen laten gaan deze zomer.

Helaas moeten we per 1 juli wel afscheid nemen van Kelsey omdat ze een jaar naar India gaat. Een fantastische kans voor haar, dus we wensen haar veel geluk en plezier op dat avontuur en hopen dat ze erna weer terugkomt om les te geven bij ons!

Volle maan les bij Gea vanavond

Het is weer bijna volle maan, laat de koele, kalme invloed van deze maanenergie op je inwerken tijdens de Dru Yoga les van vanavond.

Behalve de 'Maangroet' werken we met kalme houdingen (asana's) om je lichaam en geest in balans te brengen.

Natuurlijk sluiten we af met een heerlijke ontspanning.

Overtuig je zelf en kom genieten van de maanenergie.

Tot vanavond! Schrijf je hier in.

Hartelijke groet,

Gea

IMG_1471.JPG

Volgende week wordt de Hatha yoga les gegeven door Anniek! Even voorstellen!

Aanstaande maandag wordt de les van Lana ingevallen door Anniek. Ik (Josine) heb haar onlangs in Portugal ontmoet op de Yoga Therapy training. Ik had een hele positieve indruk van haar frisse, integere, positieve persoonlijkheid. Ik heb er vertrouwen in dat het een heerlijke les gaat worden! Hierbij een stukje van haarzelf:

foto Anniek Gelissen.jpg

Mijn naam is Anniek Gelissen. Yoga is voor mij een levenswijze. Dat wat je op de mat beoefent, neem je mee in het dagelijks leven. Yoga leert je te luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft en kan zorgen voor een compassievolle blik naar jezelf en anderen. Het is helend. Mijn Yin docentenopleiding heb ik gevolgd bij Johan Noorloos en recentelijk heb ik een Yoga Therapy and Mental Health training gevolgd bij Anneke Sips. Mijn lessen zijn zacht, langzaam en meditatief, als tegenhanger van ons (meestal) drukke bestaan. Er tijd is om het lichaam te voelen en om te observeren wat zich aandient, zodat je met een liefdevolle glimlach weer de mat af stapt. 

Extra workshops Sup Yoga op de Vecht dit weekend! Yoga Retraite Dag en Raja Yoga lezingen

Purasup

Workshops Sup Yoga op de Vecht

Vanwege het wat frisse weer wordt de workshop Sup Yoga op de Vecht van vrijdagavond verplaatst naar zondag 11:00-13:00 uur en een extra workshop op maandag 19:00-21:00 uur. Ben jij erbij om te leren suppen en een ontspannen sup yoga sessie te ervaren? Het water geeft een extra dimensie... Het wordt 25 graden dus dat zal vast een mooie les worden (waar je ook nog wat vitamine-D op kan doen)! 
Je kunt meer informatie lezen op onze website en je hier inschrijven.

Yoga Retraite Dag 26 mei

Daarnaast willen we je nog helpen herinneren aan de Yoga Retraite Dag op 26 mei. Van 9:00-13:00 uur. Een inspirerende dag om allerlei aspecten van yoga te ervaren, zoals Vedanta & filosofie, Hatha (asana & pranayama) yoga, Raja yoga & meditatie en tijd om alles lekker te laten bezinken, vragen te stellen, te wandelen in de natuur, kopjes thee te drinken, te kletsen of op jezelf te zijn enz. Bijna al onze docenten zijn erbij. Schrijf je hier in (kosten 39 euro).

Eendaagse Yoga retraite.png

Gratis lezingen over diverse levensthema's

De komende periode zijn er gratis lezingen over thema's die je wellicht aanspreken (zoals leiderschap, work-life balance, spiritueel ouderschap, meditatie, 3 fases van yoga ontwikkeling en de oorsprong van yoga). We willen deze thema's tegen het daglicht houden van Raja yoga. Voel je welkom! Bekijk hier meer over de lezingen. De data zijn 20 en 27 mei, 24 juni en 2 en 9 juli en geef je als je wilt komen svp even op via info@unmani.nl.

Workshops Sup Yoga op de Vecht gaan weer van start! Ben jij erbij 18 mei?

IMG_1294.JPG

Na het succes van de afgelopen twee jaar gaan we ook dit jaar weer de Vecht op om yoga op een sup board te beoefenen! Dat is ontzettend leuk, ontspannend, nieuw, anders en ook inspannend; omdat je ook een stuk gaat peddelen en je balans moet zien te houden om de yoga houdingen te doen! Je hebt geen ervaring nodig met suppen. Je krijgt eerst "peddel les" waarna we een mooi stuk suppen over de Vecht en dan gaan we op een rustige inham tussen de lelies onze yoga les doen. De eerste volgende datum is 18 mei van 19:00-21:00 uur. Schrijf je snel in, want er zijn nog maar een aantal plaatsen beschikbaar. Nieuwe data kun je ook vinden op de site. Het huren van een board in bij de prijs inbegrepen. Als je een eigen sup board hebt en daarop wilt mee gaan, laat het me dan even weten (info@unmani.nl), dan krijg je een aangepaste prijs voor de workshop. Ik hoop je te zien de 18e! Plezier gegarandeerd... :-)

Wij nemen privacywetgeving serieus (AVG/GDPR)

25 mei is een datum die inmiddels bij veel mensen bekend is: op die datum gaat de Wet Bescherming Persoonsgegevens officieel over in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Online verzamelen we met zijn allen ongemerkt veel persoonsgegevens, bijvoorbeeld via contactformulieren, nieuwsbrief inschrijvingen en Google Analytics. Uitgangspunt binnen de AVG is dat persoonsgegevens 'passend en doelmatig' beveiligd moeten worden.

Wij hebben de volgende stappen ondernomen:

  1. Onze Privacy Statement aangepast in lijn met de nieuwe wetgeving. De volledige tekst lees je hier.
  2. Met de partijen waarmee we samenwerken voor het verlenen van onze dienstverlening sluiten we verwerkingsovereenkomsten. Dit zijn Momoyoga, Moneybird en Molly.
  3. De mailing list wordt met Mailchimp beheerd.
    • Bij het aanmelden voor de nieuwsbrief worden specifieke GDPR vragen gesteld.
    • Als nieuw lid ontvang je eerst een email of je de nieuwsbrief wilt gaan ontvangen. 
    • In ieder nieuwsbericht kon je je al gemakkelijk afmelden. Wij gaan je niet vragen of je  opnieuw wilt aanmelden. Mocht je nu willen afmelden, dan kan dat via deze link.

We denken dat we je op deze manier passend geïnformeerd hebben over de komende wetgeving en hoe we hierop hebben geacteerd.

Inspiratie van Gea voor haar Dru yoga les op woensdag :-)

De lente is het seizoen waarin de lever en galblaas meridianen overheersen en is de perfecte tijd om met deze meridianen en organen te oefenen. 

Onze lever en galblaas meridianen zorgen voor het reguleren van alle prana (levensenergie) in je lichaam. 

Deze weken oefenen we met deze heerlijke lente energie. 

Eerst raken we blokkades kwijt met Energy Block Release 1. Dit is de basis EBR in Dru Yoga. Deze reeks omvat bewegingen die het lichaam nodig heeft om gezond en fit te blijven. Het is een effectieve manier om stress te reguleren, fysieke spanning los te laten en emotionele blokkades op te heffen. Dit leidt tot een kalme, heldere geest.

Na EBR 1 doen we een aantal heerlijke oefeningen om de galblaas en lever te balanceren.

Heb je ook zo'n zin in die heerlijke lente-energie? Kom dan woensdag naar de Dru Yoga om 20:00 uur. Schrijf je hier in voor deze les.

lente.jpg

Volgende week wordt de Dru yoga les gegeven door Saskia! Even voorstellen!

IMG_0391.jpg

Volgende week komt Saskia de les invallen van Gea. Een heel fijn en inspirerend mens! Hierbij haar eigen woordje ter kennismaking:

Erg leuk dat Josine, die ik vorig jaar heb leren kennen tijdens de Dru yoga docentenopleiding, me heeft gevraagd om een les in te vallen voor Gea. 
Dru yoga is mijn passie en ik noem het mijn dagelijkse medicijn. Sinds 2003 doe ik aan Hatha yoga en in 2011 leerde ik Dru yoga kennen. Naast de wekelijkse les ben ik ook thuis aan de slag gegaan met de dvd's van Dru yoga. Ik voelde me zo optimaal dat ik steeds nieuwsgieriger werd naar het hoe en waarom van deze yoga vorm. Daarom ben ik de docentenopleiding gaan doen en het heeft me al zoveel gebracht dat ik niet kan wachten om de kennis ook met andere mensen te gaan delen. 

Tijdens de les die ik mag geven zal ik aandacht besteden aan aardende oefeningen, we brengen bewust onze aandacht naar beneden door met onze basischakra te werken. Dit gaat ook altijd gepaard met hartopenende oefeningen omdat Dru yoga, de yoga van het hart wordt genoemd.
Na de warming up gaan we EBR 1 doen, als je deze EBR 1 met grote regelmaat beoefent kun je bepaalde patronen in je leven, die je niet meer kunt gebruiken, opheffen. Dit heb ik zelf ondervonden. We zullen ook de Aardegroet doen, dit is een sequentie met veel herhalende bewegingen waarbij je rust in je hoofd zult ervaren. Ook doen we wat klassieke asana's. Bijna alle oefeningen worden gesynchroniseerd met de ademhaling. Hierdoor krijg je letterlijk en figuurlijk meer lucht, wat een vrij gevoel oplevert.  We sluiten af met een heerlijke diepe ontspanning, zodat jullie met nieuwe energie naar huis en ontspannen naar bed kunnen gaan.

Ik zal me goed voorbereiden en ik kijk er naar uit om met jullie yoga te doen!

Tot woensdag, hartelijke groet, Saskia da Silva - Everaert.