Nieuwe docent: Irina vanaf woensdag 2 oktober

Vanaf woensdag 2 oktober kunnen we weer een nieuwe docent verwelkomen, namelijk Irina Sheftel. Ze zal de lessen deels in Nederlands en deels in het Engels geven. We zijn blij dat ze bij Unmani komt om haar liefde voor yoga te delen. Hieronder zal ze zich introduceren.

Even dus geen Dru yoga meer op de woensdag. Tot we een nieuwe Dru yoga docent hebben en dan kijken we opnieuw op welk tijdstip dat kan.

My name is Irina, and I teach Hatha yoga since 2014. My background is in neuroscience. I've been working as a researcher for many years. I blend the scientific approach with yoga knowledge in the way I teach. Yoga gives us tools to reach the state of clarity and calm, both mentally and physically. We use breath, movement, attention, and voice - the tools that are available to anyone at any time.

Practicing and teaching yoga has transformed me in many ways. Yoga helps me to make better decisions, be a better mother, build healthier relationships, be compassionate to myself and others. I am currently learning to become a yoga therapist in the Svastha program in Amsterdam.

I will be happy to see you at my class!

public.jpeg

Kom je dinsdag (10 september) naar de laatste les van Renee?

fullsizeoutput_8c65.jpeg

Het spijt ons om te moeten vertellen dat Renée gaat stoppen. Aanstaande dinsdag is haar laatste les. Daarna gaat ze lekker op vakantie voor ze gaat beginnen met haar nieuwe baan. Veranderingen komen en gaan, weer een oefening in loslaten, zoals met alles in het leven... We wensen Renée heel veel geluk verder en zijn dankbaar voor haar mooie lessen, positieve energie en warmte! We zien haar vast nog weleens terug voor een bijdrage aan nieuwe workshops of yoga retraite dagen.

Vooralsnog vervalt de dinsdagavond les, tot we een nieuwe docent gevonden hebben.

Kom je woensdag naar de laatste les van Gea?

De meesten van jullie weten inmiddels dat Gea bij ons gaat stoppen (om wat meer tijd voor zichzelf te hebben). Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat ze de afgelopen twee jaar bij ons de Dru yoga lessen verzorgde. Dat deed ze met veel zorg, liefde en positieve energie. Veel van jullie waren wekelijks in haar les. Wil je de les nog één keer mee doen en tegen haar gedag kunnen zeggen, kom dan woensdag 28 augustus naar de les!

Gea, veel geluk, succes en inspiratie bij alles verder! We gaan je vast nog wel terug zien bij een retraite dagje ofzo… :-)

Schermafbeelding 2019-08-27 om 23.10.50.png

Kennismaken met mediteren en het achtvoudige yoga pad?

Wil je kennismaken met mediteren of juist wat extra meditatietechnieken bijleren? En zou je graag wat meer achtergrond willen leren van het achtvoudige yoga pad van Patanjali? Vind je samen mediteren stimulerend en makkelijker dan thuis alleen? Dan is deze 8 weekse cursus die start op donderdag 5 september wellicht wat voor jou! Roel en Josine geven de cursus.

We zien er naar uit dit nieuwe programma, wat geïnspireerd is op Raja Yoga, te delen met jullie! De lessen duren 2 uur en zullen bestaan uit yoga houdingen om het lichaam voor te bereiden op het mediteren, daarna concentratie oefeningen en verschillende meditatietechnieken. En daarna vertellen we je over de achtergrond van mediteren in het kader van de acht stappen van Patanjali, waarin wordt uitgelegd dat yoga (zoals het eeuwen geleden is overgedragen) bestaat uit stappen die gaan over dingen die je kan doen en dingen die het je oplevert… Zoals suggesties met betrekking tot gedrag, de houdingen, het beheersen van energie en adem, concentratie, terugtrekken van zintuigen, meditatie en contemplatie (ofwel het ervaren van vrede, liefde en eenheid) om het uiteindelijke doel van yoga te bereiken: Moksha.

Roel en Josine hebben meer dan 20 jaar ervaring in mediteren (Vipassana, TM meditatie, mindfulness en Raja Yoga) dus kunnen veel vragen beantwoorden en ervaringen delen.
Kosten zijn: 198 euro voor 8 lessen (10% korting voor mensen met een abonnement bij Unmani).
Mimimum 4 deelnemers. Anders wordt startdatum aangepast. Als er nog vragen zijn, mail ze ons gerust (info@unmani.nl).

form-D9LKJi97s6M-unsplash.jpg

Nog een paar keer de mogelijkheid om sup yoga te beleven deze zomer!

fullsizeoutput_8823.jpeg

Op zaterdag 17 augustus (10:00-12:00 uur) en vrijdagavond 6 september (19:00-21:00 uur) hebben we nog workshops Sup Yoga op de Vecht! We hebben tot nu toe veel geluk gehad met het mooie weer en niet te veel wind om heerlijk te kunnen genieten op het water en yoga te ervaren op een sup board. We hebben altijd veel plezier en het voelt als een overwinning om iets nieuws te leren…
Super en sup yoga wordt steeds populairder. Wil jij het ook een keer (opnieuw) meemaken, schrijf je dan nog in! Misschien zijn dit de laatste mogelijkheden dit seizoen… Of als het weer het toe laat, worden er misschien nog meer data toegevoegd, dus houd het rooster in de gaten. Kosten: 32,50 euro (of 17,50 euro als je een eigen board hebt). Duur van de workshop: 2 uur (a 2,5 uur).Wil je leren mediteren?

form-t888K8RWyDQ-unsplash.jpg

Heb je al eens gedacht dat je wilt leren mediteren of doe je het al weleens en zou je het graag wat structureler willen opbouwen? Dan is er nu die kans. Roel en Josine geven vanaf 5 september een cursus van 8 weken, waarbij je leert mediteren. De lessen duren 2 uur en zullen bestaan uit yoga houdingen om het lichaam voor te bereiden op het mediteren, daarna concentratie oefeningen en verschillende meditatietechnieken. En daarna vertellen we je over de achtergrond van mediteren in het kader van de acht stappen van Patanjali, waarin wordt uitgelegd dat yoga (zoals het eeuwen geleden is overgedragen) bestaat uit stappen die gaan over dingen die je kan doen en dingen die het je oplevert… Zoals suggesties met betrekking tot gedrag, de houdingen, het beheersen van energie en adem, concentratie, terugtrekken van zintuigen, meditatie en contemplatie (ofwel het ervaren van diepe vrede, liefde en eenheid) om het uiteindelijke doel van yoga te bereiken: Moksha.

Roel en Josine hebben meer dan 20 jaar ervaring in mediteren (Vipassana, TM meditatie, mindfulness en Raja Yoga) dus kunnen veel vragen beantwoorden en ervaringen delen. Kosten zijn: 198 euro voor 8 lessen (10% korting voor mensen met een abonnement bij Unmani).

Schermafbeelding 2019-07-18 om 13.35.57.png

Zomeractie, buitenyoga, workshops Sup yoga op de Vecht, gratis les vrijdag en meer!

Na onze heerlijke vakantie in Zweden zijn we weer up & running voor de lessen komende tijd! Roel rondt het tweede jaar af met de Raja Yoga Docentenopleiding en een nieuwe start weer na de zomer.

De reguliere lessen gaan zo veel mogelijk door deze zomer. Wel volgens onze policy voorwaarde van minimaal 3 personen. De lessen zullen vaak ook buiten plaatsvinden! Breng dus ook bij mooi weer altijd een vestje of trui mee voor het einde van de les (en een muggenstift)…
De kinderyoga wordt, in verband met andere lessen en workshops, tijdelijk niet gegeven. Laat het ons weten als je vragen hebt of interesse hebt in wanneer het weer start.

Ga jij deze zomer ook (weer) een keer (of vaker!) mee sup yoga ervaren? Bekijk meer details op de website onder Workshops.

IMG_0098.JPG

Dit zijn de data voor de Workshops Sup Yoga op de Vecht deze zomer! Schrijf je gauw in! Alle data staan nu ook in Momoyoga (en met korting te boeken als je een eigen sup board hebt).

 • 5 juli 19-21 uur

 • 20 juli 10-12 uur

 • 1 aug 19-21 uur

 • 18 aug 10-12 uur

 • 31 aug 10-12 uur

Daarnaast hebben we in juli en augustus een ZOMERACTIE! Normaal kost een maandabonnement 49 euro en een 10 rittenkaart 115 euro. In de maand juli en augustus mag door nieuwe yogi’s voor 39 euro een maandabonnement en voor 95 euro een 10 rittenkaart aangeschaft worden, om zo kennis te maken met ons en met onze lessen! Deel deze actie gerust met je vrienden of op social media.

Aanstaande vrijdag is het Wereld Yoga Dag! De les die Lisanne normaal gesproken geeft, wordt door haar vakantie vervangen door Josine. Het zal dus een Sama Yoga les worden en deze zal GRATIS zijn! Schrijf je dus snel in!

Alvast een goed begin van de zomer en tot gauw!

XSva6tQDQgSrVHYl4O2EVw.jpg

Hartegroet uit Zweden!

Een hartegroet voor iedereen uit Zweden van Josine, Roel en van Sky van Sama Yoga aan al onze yogi's! We genieten hier nog even van een paar vakantiedagen aan het witte strand van Öland (Zweden) nadat we de afgelopen tien dagen hebben genoten van het Space of Love Festival! Waar we waardevolle tijd konden doorbrengen met onze Sama Yoga leraren uit Bali (3) en andere vrienden en docenten van die community. Iedere dag waren er vanaf 4:00 uur in de ochtend meditaties (Sadhana) bij zonsopgang en de hele dag door prachtige yoga en chi gong lessen, diepgaande workshops (bv Vedanta, Tantra of Ayurveda) en women's circles, dans, conscious breathing, live muziek (verschillende bands, mantra's zingen en Gong baths), healing en sjamanisme, natuur connect & reflect moments, kampvuren op het strand en zweethutten. Ook voor de kids yoga en circus en zelfs af en toe oppas.

Wij hebben genoten en heel bijzondere momenten meegemaakt! Neem gerust een kijkje op de website (of informeer bij ons) als je wellicht een mooie, hartverwarmende en bijzondere retraite zoekt voor volgend jaar! Dit festival bestaat al bijna 20 jaar en veel mensen komen ieder jaar terug omdat het keer op keer hun hart opent, mind ontspant en weer nieuwe energie geeft!

 

Nieuwe data Workshops Sup Yoga op de Vecht! Doe mee!

Schermafbeelding+2018-05-10+om+16.28.12.png

Wil jij deze zomer ook een keer (of vaker!) mee sup yoga ervaren? Afgelopen zomer ben ik gecertificeerd in sup yoga en dit heerlijke plezier op het water wil ik graag met jullie delen! Lees meer op onze website onder Workshops.

Dit zijn de data voor de Workshops Sup Yoga op de Vecht deze zomer! Schrijf je gauw in!

 • 23 juni 10-12 uur

 • 5 juli 19-21 uur

 • 20 juli 10-12 uur

 • 1 aug 19-21 uur

 • 18 aug 10-12 uur

 • 31 aug 10-12 uur

Komende 6 weken wordt in de Sama yoga lessen de Bhagavad Gita toegelicht

Wil jij meer weten over yoga filosofie en de Bhagavad Gita? Een van de belangrijkste Indiase boeken uit de geschiedenis over het verhaal van Krishna en Arjuna. Het vormt een onderdeel van een heel omvangrijk episch gedicht genaamd de Mahābhārata (letterlijk: "Groot India"). Vele wijze filosofische lessen (concepten als gehechtheid, plicht, illusie, kennis, lichaam, geest en ziel) komen aan bod die vele Indiase mensen en ver daarbuiten ook hebben geïnspireerd over hoe ze hun leven kunnen inrichten en leiden. 

Naast de yoga houdingen, adem- en energie oefeningen en eventuele mantra’s, besteden we aandacht aan een aantal verzen uit de Bhagavad Gita en uitleg daarover. Wie weet kun je inspiratie opdoen en kun je er in je dagelijks leven wat mee! Heb je ideeën waar je het over wilt hebben, geef het gerust aan!

lord-krsna-on-chariot.jpg

Deze en volgende week woensdag geeft Saskia de Dru yoga!

IMG_7005.JPG

Deze woensdag en volgende week woensdag geeft Saskia da Silva-Everaert weer de Dru yoga les. Sommige van jullie kennen haar al, omdat ze al eerder ingevallen heeft voor Gea. Voor wie haar nog niet kent, hier nog even het voorstelberichtje van vorig jaar. Saskia geeft ook les bij Enjoy in Amersfoort. Ze zal weer twee heerlijke compassievolle, flow lessen voorbereiden… Veel plezier met haar les! Op 29 mei is Gea weer terug van vakantie.


Over mantra's zingen... En Spring Groove...

Eerder in de les vertelde ik jullie over de mantra zangeres die ik tegenkwam in het kleine kerkje op de berg naast mijn Sama Yoga retreat in Griekenland (dat kerkje zie je ook in de clip Agapi hieronder). We zongen samen mantra’s en pas toen ik weer thuis was en haar muziek weer eens aanzette in mijn les, herinnerde ik me haar stem. En wist ik toen pas dat het Spring Groove was! Ik had haar in het kerkje kunnen vertellen dat ik haar zo graag laat horen tijdens mijn lessen en dat ik vaak mantra’s van haar zing! En zelfs in 2017 schreef ik al een blogje over haar talent. Maar goed, de herkenning kwam pas achteraf… Grappig he. Hieronder een artikel met haar uit de Happinez! Zullen we haar in de toekomst eens uitnodigen bij Yogastudio Unmani, als ze in Nederland is? Dan zullen we echt een bijzondere avond beleven!
Ik ga het haar vragen, want ze komt op het Happinez Festival dit jaar (in mei) en daar wordt ze de parel van het festival genoemd.


Het kan sóms ongemakkelijk zijn om mantra’s te zingen, maar als je eenmaal over de drempel heen bent is het heerlijk. Deze drie dingen kun je van het zingen van mantra’s leren, en Spring Groove die de mooiste voor je zingt.

Je zingt wijze woorden

Ook al weet je bij het zingen van een mantra soms niet precies wat je zingt, je zingt altijd wijze woorden. Mantra’s dragen hun eigen kracht al in zich. ‛Ze komen vanzelf binnen, recht in je hart.’ Het zijn wachtwoorden. Je gebruikt een mantra om toegang te krijgen tot die ruimte waar je voelt dat alles goed is en precies zoals het moet zijn.

Het belangrijkste is de intentie waarmee je zingt of reciteert. Om het effect van een mantra te voelen, hoef je niet te weten wat de tekst letterlijk betekent. Sterker nog, zodra je precies weet wat je zegt, kun je daarover gaan nadenken tijdens het reciteren en dat is juist niet de bedoeling. De term mantra komt uit het Sanskriet. [Man] staat voor ‘denken’ en [tra] voor ‘bevrijden’: mantrazingen is jezelf bevrijden van gedachten.

De trillingen brengen je lijf tot rust

Het gaat bij een mantra om de trillingen die de klanken voortbrengen. Die werken in op je lichaam en geest. Als je ervan uitgaat dat alles energie en trilling is, dus ook wij mensen, dan is het geen vreemd idee dat de trillingen die we voortbrengen door te zingen ons beïnvloeden. De vibraties die een mantra opwekt, verspreiden zich door je hele lichaam. Ze stromen naar je hart, je lever, je nieren; alle organen worden aangeraakt. Ook in het lichaam opgeslagen emoties kunnen door een mantra worden losgetrild en ‛schoongemaakt’.

Wat er gebeurt als je een mantra helemaal eigen maakt

Net als tijdens yoga of meditatie zul je merken dat het denken echt niet altijd meteen stopt. De bekende boodschappenlijstjes passeren ook tijdens het chanten van mantra’s de revue. Maar als je de tekst vaak genoeg blijft herhalen geeft je hoofd het op, en ga je vanzelf mee in de klanken en woorden. Als je daarna stil bent, voel je wat er met je gebeurt.

En dan is er de fase dat de mantra zich helemaal in je heeft genesteld. Je hoeft hem niet meer bewust te herhalen, hij komt spontaan in je op zodra je hem nodig hebt. Je zit op de fiets, ziet ergens iets gebeuren en opeens is je mantra er. Je voelt je verdrietig en hij is er om je te troosten. Als het je lukt om je een mantra helemaal eigen te maken, kan deze je in vele situaties helpen.

Mantra’s op het Happinez festival

Ze kan krachtig zijn, maar ook kwetsbaar; uitbundig én verstild: Spring Groove. Sinds ze op het vorige Happinez festival optrad, zijn wij verkocht. En hoera, ze is er in september weer bij!

Mini retraite 13 april en sup yoga workshops weer van start

De zon heeft zich al een aantal dagen laten zien, de dagen worden langer... Weet je wat dat betekent? Tijd om je voor te bereiden op de zomer! Dus investeer in jezelf om lekker in je vel te komen en om heerlijk ontspannen en uitgerust te raken, met een middag vol inspiratie en mooie yoga! Kom zaterdag 13 april ook naar het Yoga Retraite Dagje! Van 13-17 uur. Zo laat Renee ons werken met de adem en een korte meditatie doen, Gea neemt ons mee in de Dru yoga met een Energy Block Release, Josine vertelt over wat er bruikbaar is uit de yoga in ons dagelijks leven, Roel brengt diepe kennis vanuit de Raja yoga en Lisanne laat ons Yin yoga en Yoga Nidra ervaren. En zo kun je alle stijlen ervaren en de vele kanten van yoga beoefenen en verdiepen!

Daarnaast beginnen we ook weer met het sup yoga seizoen! Op 17 mei is de eerste Sup Yoga op de Vecht workshop van 19-21 uur! Ik heb alweer zoveel zin in het suppen en de yoga op het water, kom het ook ervaren! Zie hier de info.

Namasté
Josine

IMG_5527.JPG

Focus op je ademhaling

Hatha yoga wordt ook wel gezien als de brug tussen de wereld van binnen en van buiten, tussen het materiële en het spirituele, als een manier om de balans tussen inspanning en ontspanning te vinden.

Tijdens een Hatha yoga les maken we deze verbinding door asana’s te beoefenen en aandacht te geven aan onze ademhaling. Tijdens de les leer je op een bepaalde manier ademen. In plaats van kort en oppervlakkig en hoog in de borst te ademen, verdiepen we stap voor stap onze ademhaling. De focus ligt op het sturen van lange en diepe ademhalingen naar de buik en zijribben.

Image breath.jpg

Op het moment dat je rustig ademt, geef je je lichaam een signaal van ontspannen. Deze controle over lichaam en geest oefenen we gedurende de verschillende en soms ook uitdagende houdingen.

In het dagelijks leven komen steeds geplande en onverwachte uitdagingen op ons pad. Doordat we in de yoga oefenen met onze aandacht en adem rustig te houden, lukt het wellicht steeds vaker dit ook op andere gebieden in je leven toe te passen. De volgende keer als iemand voor dringt bij de kassa of wanneer je je bus mist, geef jezelf een moment van rust en aandacht. Verdiep je ademhaling.  

Je kunt op elk moment van de dag bij jezelf ‘inchecken’ en aandacht geven aan je ademhaling. De adem is er immers altijd.

Tot op de mat! ♡ RenéeExtra ochtendlessen op maandag en donderdag

kike-vega-1212684-unsplash.jpg

Vanaf donderdag 21 maart zijn er extra ochtendlessen op donderdag en maandag van 9:30-10:45 uur. We proberen beide tijdstippen als pilot uit voor een aantal weken. Het kan echter dat het soms niet door kan gaan omdat er te weinig mensen voor de les zijn (het is tenslotte een werkdag voor de meeste mensen), maar dan heb je altijd nog de mogelijkheid van een van de andere ochtenden. Ik hoop je graag te mogen verwelkomen op deze ochtenden! Tot gauw.

Namasté
Josine