Sama Yoga
 

Maandagavond
20:00-21:15

Woensdagochtend (zie rooster of deze doorgaat)
10:00-11:15

Vrijdagochtend (zie rooster of deze doorgaat)
9:30-10:45

Docent: Josine

 

Uniek in Nederland: Sama Yoga uit Bali.  Sama Yoga is een combinatie van Hatha yoga, Kriyas en Qi Gong. Het belangrijkste doel daarbij is aan te sluiten op de behoeften van de groep of het individu en zo een moment te creëren om ontspanning, rust en bezinning te ervaren.

De asana’s in de les gaan in een flow over in elkaar en er wordt stil gestaan bij de sensaties in het lichaam. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan pranayama, meditatie en mantra’s. Filosofie vanuit de vedanta en lessen over levensstijl en attitude passeren de revue. Yoga vraagt om commitment voor cognitieve en emotionele groei, te leren om bewust te zijn van ons lichaam en grenzen en alle gevoelens en sensaties te observeren en accepteren.

De lessen kunnen rondom een bepaald thema gegeven worden (zoals bijvoorbeeld bepaalde lichaamsdelen (de rug, bekken of benen) of balans, omgaan met veranderingen, energie opwekken, grenzen ervaren, meditatie enz) maar bepaalde oefeningen en ademhalingstechnieken komen altijd terug, waaronder Savasana (ontspanning aan het eind).

Deze stijl is ontwikkeld door de Canadees Sky Akasha die over de hele wereld retreats en workshops geeft en die in Bali samen met Swami Vagishananda en andere docenten de docentenopleiding geven. 
Sama Yoga is er voor iedereen, van beginner tot gevorderd.

Referenties:

"De yogales bij Josine is elke week weer anders. Met haar rustige stemgebruik en kennis van yoga helpt zij iedereen verder op eigen niveau. Ze heeft veel persoonlijke aandacht voor haar studenten en straalt enthousiasme uit. Kortom een aanrader! - Alexandra"

"Josine geeft erg fijn les, waarin de verscheidene yogahoudingen en het gedachtegoed erachter in goede balans worden behandeld. Een ontspannen moment, waarin ik de focus op mijn eigen manier op mezelf kan leggen. Josine begeleidt én laat vrij en creëert daarmee een betrokken en intieme sfeer tijdens de les. Ik blijf met veel plezier komen! - Victoria"

"De lessen van Josine vind ik erg prettig. De oefeningen zijn gevarieerd, afgestemd op de groep en de nadruk ligt op het bij jezelf komen. Josine geeft bij de oefeningen ook achtergrondinformatie over waarom we bepaalde houdingen en ademhalingsoefeningen doen, wat erg leuk en interessant is. De lesruimte heeft een fijne sfeer. - Kristel"

"Een mooie afwisseling van fysieke inspanning en ontspanning, ademtraining en gesproken woord. Ik ga ontspannen en geïnspireerd naar huis. -  Annelies"

"Josine’s yogalessen zijn ontspannen en gefocust. Even een moment om jezelf te ervaren. Adempauze. Naast de yoga-oefeningen is er ook altijd kort aandacht voor wat yogafilosofie en voor elkaar met een gesprek, thee en soms zang en muziek"