Raja Yoga lessen op donderdagavond

Vanaf 1 oktober beginnen we met een reeks losse Raja Yogalessen. De lessen beginnen om 8 uur 's avonds en duren 1 uur en 15 minuten en kunnen net als al onze lessen met de rittenkaart van 5 of 10 (of als losse les) betaald worden.  

Weinig mensen weten nog dat Yoga uit acht stappen bestaat, met als top meditatie en contemplatie, zoals heel lang geleden beschreven door de wijze Patanjali. De acht stappen van Yoga zijn: morele principes en -idealen, fysieke houdingen (asana's), energiebeheersing en onthechting, concentratie, meditatie en contemplatie. 

image.jpg

De Raja Yoga opleidingen kunnen bij verschillende yoga scholen gevolgd worden en duren 1 jaar voor het basisjaar, 3 extra jaren voor de lerarenopleiding en nog eens 3 jaren voor de meestersopleiding.  

De Raja Yogalessen in onze studio kunnen per les afzonderlijk gevolgd worden om deze stijl uit te proberen en/of om je eventueel voor te bereiden op het volgen van de Raja Yoga opleiding zelf. 

De opbouw van een Raja Yogales is als volgt:

  • 30 minuten Asana's (houdingen)
  • 30 minuten meditatie waarvan 10 minuten begeleid
  • en tot slot 15 minuten filosofie en discussie.  

Voor diegenen die reeds ingeschreven waren voor de lessen op de donderdagavond zijn reeds bekend met de opbouw van de les.  

Meer informatie over Raja Yoga.  

Raja Yoga lessen boeken bij Yogastudio Unmani.