Yin & Yang les samengevoegd op dinsdagavond (om 20 uur)

Op de dinsdagavond bieden we tegenwoordig de Yin Yang yoga van Astrid. Een heerlijke ontspannende serie van houdingen die in een flow in elkaar over gaan en waarin je soms langer blijft dan je denkt te kunnen... Astrid heeft veel achtergrondkennis hierover die ze graag met je deelt en heeft een warme en no-nonsense stijl van lesgeven die past bij beginners als gevorderden.

Hierbij nog even de omschrijving van een Yin & Yang yoga les voor als je deze nog niet kent:

Deze les is een combinatie van Yin & Yang Yoga. Soms meer de nadruk op Yang, andere keren meer op Yin. Yin yoga is een koele en statische practice, een oefening in overgave en stilte. Sterk verbonden met het element water. Door het langer in de houding zijn op een ontspannen manier stimuleren we onze meridianen (energielijnen) en fascia (bindweefsel), blokkades kunnen worden opgeheven en het lichaam kan op vele niveaus worden gevoed. Het wordt veelal ervaren als een totale ontspanning of opluchting. In Yin wordt gewerkt met de 5 elementen uit de Traditionele Chinese Medicijnleer. De lessen zijn hierop gebaseerd, en vanuit daar met de verbintenis met de seizoenen, daaraan gekoppeld de meridianen, orgaan energie├źn en asana's en ademoefeningen. Yang staat voor beweging en warmte, en is sterk verbonden met het element vuur. Een dynamische les met onderdelen uit diverse stromingen zoals QiGong, Hatha, Vinyasa en Slow Flow yoga. De aandacht zal liggen op het uitoefenen van de asanas op een veilige manier voor jouw eigen lichaam en op het voelen van de houding. Iedereen is anders, er zullen dan ook diverse opties aangeboden worden afhankelijk van jouw lichaam en niveau. De les bouwt langzaam op naar een flow op de ademhaling waarin de asanas zich aan elkaar verbinden in een constante beweging. Nadien bouwen we de spanning langzaam af zodat het lichaam weer terug kan naar neutraal en alles los kan laten in de eindontspanning.
Deze les wordt gegeven door Astrid van Zon en start om 20 uur in Plein2.