Mooie thema's in de lessen van Danielle op maandag

In de lessen van maandagavond staat er officieel Vinyasa op het rooster. De meerderheid van de lessen over het jaar heen zijn ook vinyasa lessen, echter de afgelopen weken en de komende 3 weken zijn het meer Hatha lessen. Ze zijn ingericht op de 9 emoties. Dan zul je denken, wat kan ik nou met 9 emoties in de yoga asana les? 

Yoga.PNG

Het woord emotie komt voort uit e-motion, Energy in Motion. Onze emoties kunnen we gewaar worden door lichamelijk sensaties. Deze lichamelijk sensaties kun je leren herkennen en erkennen. In de les proberen we om zodanig met de yoga asana's en meditatie te werken dat je bij jezelf voelt wat er in je lichaam gebeurd en wat je mind hiermee doet.

Dat wil niet zeggen dat je in 1 les een emotie leert beheersen en bemeesteren. Al (h)erken je de emotie of de lichamelijk of geestelijke sensatie alleen maar. Dan ben je al weer een heel stuk verder in je persoonlijke kennis en ontwikkeling. Dan kun je er in je dagelijks leven meer bewust van worden en ermee om leren gaan. 

Oftewel, pas als je zelf echt voelt van binnen dat je je ergens niet goed bij voelt kun je er met je hele lichaam en geest iets aan doen. Een makkelijk voorbeeld dat vaak voorkomt; Je eet per ongeluk een ei dat niet meer goed is en je wordt er ziek van. Dan eet je heel lang geen eieren meer, je hebt er geen trek in omdat je lichaam denkt dat je van eieren ziek wordt. Je hoeft er totaal geen moeite voor te doen om ervan af te blijven.

Ben je benieuwd naar deze lessen van Danielle? Kom dan een keer meedoen op maandagavond om 20.00 uur!