De nieuwe les en docent op de maandag: Lana

Zoals een aantal van jullie al hebben ondervonden, op de maandag hebben we een nieuwe docent: Lana. We hebben de les op het rooster geen Vinyasa meer genoemd, maar de stijl zal niet veel verschillen van wat Danielle gaf. Beide docenten gaven (geven) mooie dynamische flow lessen met altijd wat filosofie en aandacht voor de ademhaling en soms meditatie. Natuurlijk is het altijd even wennen als je weer iemands stijl opnieuw moet leren kennen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Lana jullie mee kan nemen op het yoga pad en haar ruime ervaring optimaal inzet voor jullie. Haar les hebben we alsvolgt omschreven:

Hatha yoga kan gezien worden als de basis van alle andere yogastijlen, omdat het is ontstaan in het oude India en zich sindsdien ontwikkeld heeft tot de vormen die we vandaag kennen. Over het algemeen worden de asana’s (houdingen) bij hatha yoga langer vastgehouden en zijn er tussen de houdingen korte ontspanningsmomenten. Hatha yoga heeft veel positieve effecten op de gezondheid, maar het ultieme doel is om controle over lichaam en geest te ontwikkelen.

In de Hatha Flow-les beweeg je je bewust door de houdingen heen, met aandacht voor de fysieke aspecten, de ademhaling en concentratie. De les kan intensief zijn, andere keren wat meer ontspannen, en er zijn altijd opties voor verschillende niveaus (zowel beginnende als meer ervaren yogi's kunnen meedoen) en deelnemers met specifieke behoeften. Je wordt aangemoedigd om je grenzen te onderzoeken en jezelf zo op je eigen tempo te ontwikkelen. Op die manier is er altijd ruimte voor vooruitgang en blijf je leren, met de kalme en open houding die yoga je geeft!

Aanstaande maandag (27e) is de les eenmalig in de Huisstudio ivm activiteiten in Plein2.