Vrijdag Mahashivratri - eren van Shiva

Deze week hebben we in de lessen aandacht gegeven aan Mahashivratri, het festival van Shiva. Hij wordt beschouwd als de eerste guru. Tevens staat hij voor creatie, vernietiging, vuur, liefde en eenheid. In India wordt dit festival door vele mensen gevierd en over de hele wereld besteden yogi's hier aandacht aan. Een dag om, door de stand van de maan de donkerste nacht van het jaar, extra de voordelen te pakken van de kracht van de natuur. Met name als je mediteert in de nacht van vrijdag op zaterdag of als je even rechtop gaat zitten of staan, zul je de werking kunnen voelen van het planetaire systeem. Of je kunt ook mantra's zingen of luisteren. Zoals bijvoorbeeld Ohm Namah Shivaya, die we in de Sama Yoga les zongen woensdag.


Het zal een spirituele en fysieke boost geven, stijging van energie en gevoel van welbevinden. Best de moeite dus om de wekker even te zetten vrijdagnacht. :-)