Volgende week wordt de Dru yoga les gegeven door Saskia! Even voorstellen!

IMG_0391.jpg

Volgende week komt Saskia de les invallen van Gea. Een heel fijn en inspirerend mens! Hierbij haar eigen woordje ter kennismaking:

Erg leuk dat Josine, die ik vorig jaar heb leren kennen tijdens de Dru yoga docentenopleiding, me heeft gevraagd om een les in te vallen voor Gea. 
Dru yoga is mijn passie en ik noem het mijn dagelijkse medicijn. Sinds 2003 doe ik aan Hatha yoga en in 2011 leerde ik Dru yoga kennen. Naast de wekelijkse les ben ik ook thuis aan de slag gegaan met de dvd's van Dru yoga. Ik voelde me zo optimaal dat ik steeds nieuwsgieriger werd naar het hoe en waarom van deze yoga vorm. Daarom ben ik de docentenopleiding gaan doen en het heeft me al zoveel gebracht dat ik niet kan wachten om de kennis ook met andere mensen te gaan delen. 

Tijdens de les die ik mag geven zal ik aandacht besteden aan aardende oefeningen, we brengen bewust onze aandacht naar beneden door met onze basischakra te werken. Dit gaat ook altijd gepaard met hartopenende oefeningen omdat Dru yoga, de yoga van het hart wordt genoemd.
Na de warming up gaan we EBR 1 doen, als je deze EBR 1 met grote regelmaat beoefent kun je bepaalde patronen in je leven, die je niet meer kunt gebruiken, opheffen. Dit heb ik zelf ondervonden. We zullen ook de Aardegroet doen, dit is een sequentie met veel herhalende bewegingen waarbij je rust in je hoofd zult ervaren. Ook doen we wat klassieke asana's. Bijna alle oefeningen worden gesynchroniseerd met de ademhaling. Hierdoor krijg je letterlijk en figuurlijk meer lucht, wat een vrij gevoel oplevert.  We sluiten af met een heerlijke diepe ontspanning, zodat jullie met nieuwe energie naar huis en ontspannen naar bed kunnen gaan.

Ik zal me goed voorbereiden en ik kijk er naar uit om met jullie yoga te doen!

Tot woensdag, hartelijke groet, Saskia da Silva - Everaert.