Nieuwe yin yoga docent: Lisanne

Vanaf oktober gaat Lisanne Huisman op vrijdagochtend Yin yoga geven! We zien uit naar haar komst en we hopen dat ze veel fans zal krijgen. Hierbij een stukje over haar achtergrond van haarzelf:

IMG_4625.jpg

Mijn eerste yoga ervaring was bij een yogastudio in Utrecht. Ik liep tegen een burn-out aan en had behoefte aan ontspanning. Het verdiepen en verbinden met mijn lichaam. Yin yoga geeft mij de rust in mijn hoofd die ik nodig heb om stress en spanning los te laten. De lessen maakten een hoop los in mij en langzaam begon het gevoel te groeien dat ik dit met zoveel mogelijk mensen wilde delen. Ik besloot om een opleiding Yin yoga bij Yoga Garden in Amsterdam te doen waar ik geïnspireerd raakte door een manier van lesgeven die 'functional yoga' heet. Geschikt voor iedereen, voor elk lichaam.

Bij de meeste Yang yoga vormen (zoals Hatha, Vinyasa of Ashtanga) doen we zonnegroeten. In mijn Yin yoga lessen leggen we de focus op de maan. Ze regelt grote natuurprocessen en kan een behoorlijke invloed hebben op ons lichaam. De fase van de maan veranderd elke 3-5 dagen waardoor er elke keer een ander thema aan het licht wordt gebracht. Dit is een cyclus van ongeveer 29 dagen. Dat betekent dat die cyclus daarna weer opnieuw begint, wellicht met een andere intentie. Door deze energie te gebruiken kun je in het dagelijks leven meer balans vinden en daar jouw leefstijl en dromen op aanpassen.