Focus op je ademhaling

Hatha yoga wordt ook wel gezien als de brug tussen de wereld van binnen en van buiten, tussen het materiële en het spirituele, als een manier om de balans tussen inspanning en ontspanning te vinden.

Tijdens een Hatha yoga les maken we deze verbinding door asana’s te beoefenen en aandacht te geven aan onze ademhaling. Tijdens de les leer je op een bepaalde manier ademen. In plaats van kort en oppervlakkig en hoog in de borst te ademen, verdiepen we stap voor stap onze ademhaling. De focus ligt op het sturen van lange en diepe ademhalingen naar de buik en zijribben.

Image breath.jpg

Op het moment dat je rustig ademt, geef je je lichaam een signaal van ontspannen. Deze controle over lichaam en geest oefenen we gedurende de verschillende en soms ook uitdagende houdingen.

In het dagelijks leven komen steeds geplande en onverwachte uitdagingen op ons pad. Doordat we in de yoga oefenen met onze aandacht en adem rustig te houden, lukt het wellicht steeds vaker dit ook op andere gebieden in je leven toe te passen. De volgende keer als iemand voor dringt bij de kassa of wanneer je je bus mist, geef jezelf een moment van rust en aandacht. Verdiep je ademhaling.  

Je kunt op elk moment van de dag bij jezelf ‘inchecken’ en aandacht geven aan je ademhaling. De adem is er immers altijd.

Tot op de mat! ♡ Renée