Vanaf 25 augustus weer (losse) Raja Yoga lessen

In navolging van de Raja Yoga reeks van 8 lessen in 2015, start 25 augustus een reeks van 40 lessen die de basisopleiding volgt zoals die gegeven wordt door Sri Ajita. 

Het goede nieuws is dat je deze lessen los kunt volgen om op deze manier kennis te maken met de 8 stappen van Patanjali, het fundament van yoga. 

De les is iedere donderdag om 20 uur en duurt anderhalf uur tot 21:30. Gelijk met de basisopleiding zullen vakantieweken worden overgeslagen en stopt de reeks met 40 lessen in de zomer van 2017.

Het publiek kent yoga vooral van de houdingen (Asana's). Door deze houdingen te baseren op de Yama's (morele code) en Niyama's (persoonlijk streven) krijgen de houdingen meer betekenis. Vanuit deze basis ontstaat inzicht in en kan men oefenen met de levensenergie (Pranayama), terugtrekking uit de zintuigen (Pratyahara), concentratie (Dharana), meditatie (Dhyana) en samensmelting (Samadhi). 

De lessen worden gegeven in Plein 2 op het J. Homan van der Heideplein 2, in Op Buuren (Maarssen) met voldoende parkeergelegenheid.