Raja Yoga

Professionele Yoga Training met Roel


yogibnr.gif.png

Raja Yoga Basisopleiding

Donderdagavond
20:00-22:30
Jaar 2019/20 start nog te bepalen

In de traditie van Sri Yogacarya Ajita Maharaja, gegeven door zijn leerling: Roel

Opbouw les

  • 60 minuten Asana's (houdingen)

  • 30/45 minuten meditatie

  • en tot slot 45/60 minuten theorie en discussie

Kosten opleiding

De kosten voor de gehele opleiding, bestaande uit 40 lessen van 2,5 uur, zijn €1.200,- en kunnen in 10 termijnen betaald worden

 

In yoga gaat het niet om ontspannen, maar om controle van het leven. En alleen door deze controle is een complete ontwikkeling mogelijk. Ajita, de leraar van Roel en Josine is de eerste die deze oeroude en authentieke aanpak weer tot leven brengt. Met veel succes.

Weinig mensen weten nog dat yoga uit acht stappen bestaat, met als top meditatie en contemplatie, zoals heel lang geleden beschreven door de wijze Patanjali. De acht stappen van yoga zijn: morele principes en -idealen, fysieke houdingen, energiebeheersing en onthechting, concentratie, meditatie en contemplatie. Deze stappen doorloop je bij Rahul systematisch: eerst krijg je een goede Basisopleiding, vervolgens een Docentenopleiding en tenslotte een Meestersopleiding. Het doel is jezelf te ontwikkelen en eventueel de Verlichting te bereiken. Al ben je niet van plan om les te gaan geven, je kunt toch rustig meedoen. Uit de praktijk is alleen gebleken dat veel mensen die afstudeerden toch docent werden. Vandaar de naam Docentenopleiding.

De training is net zoals duizenden jaren geleden. Er zijn vele verwijzingen naar de klassieke Sanskriet literatuur. Je zult echter snel merken dat de nadruk op de praktijk van de diverse stappen ligt en de beleving ervan, en niet op de rijke literatuur. Vooral de oefeningen zijn namelijk belangrijk voor je groei. Je gezondheid vaart er wel bij. Je werkt aan jezelf en je voelt je steeds beter. Zelfs je dromen kunnen werkelijkheid worden.

Welkom bij Yogastudio Unmani, alwaar we in de traditie van Śri Yogācārya Ajīta Mahārāja van Het Raja Yoga Instituut de Raja Yoga Opleidingen aanbieden.

Een hoogst waardevolle spirituele schat

Om een idee te krijgen van de uitzonderlijke waarde van zijn Professionele Yoga Training biedt Ajita je, om te beginnen, gratis "De sleutels van onsterfelijkheid" aan. Deze bestaan uit drie boeken. Download ze meteen. Als je ze leest zul je overtuigd zijn.

Maar wat ga je dan doen met al die tijd, als je zo lang leeft? Om niet alleen een lang, maar ook een gelukkig leven te leiden, biedt Ajita je de gelegenheid om dan ook het vervolg gratis te bestuderen: "De sleutels van het paradijs". Deze bestaan uit twee boeken. Ze geven je een nog duidelijker beeld van zijn Training. Als je ze leest zul je enthousiast zijn.


Recensies van yogi's

Joniek

Na jarenlang trouw een uurtje per week aan yoga gedaan te hebben had ik behoefte aan meer verdieping, meer kennis over de yoga-filosofie. De Raja-yoga basisopleiding sprak me aan omdat het tijdens deze opleiding niet alleen om de asana’s draait, maar om het hele achtvoudige pad. Het bleek een hele goede keuze! Het is fijn om dagelijks met yoga en meditatie bezig te zijn en het heeft me vrijheid, rust en focus gebracht. Het afgelopen jaar was, mede dankzij de inspirerende, geduldige en humorvolle benadering van Rahul, een prachtige reis. Wat zou het mooi zijn als meer mensen de Raja-yoga opleiding zouden volgen en een beetje meer zouden leven volgens de yoga-filosofie!

 

Conny

Lees verder, als je open staat voor een waardevolle ervaring, die je verder kan brengen in het leven met al zijn uitdagingen…
Ik ben zelf pas recent met yoga begonnen (dec 2016), na een heftige periode op mijn werk. Na een proefles Dru en Sama Yoga wist ik het direct, dit had ik nodig om mijn balans en energie weer terug te krijgen en weer mezelf te worden! Maar ik merkte gaandeweg ook dat ik méér wilde dan alleen de asana’s. De theorie achter de yoga intrigeerde me.
Dus toen Roel en Josine vorig jaar aankondigden de Raja Yoga basisopleiding te gaan starten en ik de open avond had bezocht, hoefde ik er niet lang over na te denken. Roel en Josine zijn twee enthousiaste, warme mensen die met beide benen op aarde en in het leven staan, hun eigen uitdagingen te verwerken krijgen en hun (levens)ervaring graag met anderen delen om ze verder te helpen. En alhoewel de focus in de basisopleiding minder ligt op de asana’s, leer je deze natuurlijk wel goed uitvoeren. De nadruk ligt op de leer (het 8-voudige yogapad) met meditatie, waarbij Roel ook graag zijn kennis en ervaring over het boeddhisme deelt.
Al met al is deze opleiding een pure verrijking voor jezelf; ik zie uit naar elke les en ben blij dat ik hier deel van kan uitmaken!