Raja Yoga

Professionele Yoga Training met Roel

Introductie | Iets voor jou? | Basisopleiding | Docentenopleiding | Meesteropleiding | Achtergrond | Boeken | Agenda


Raja Yoga Meesteropleiding

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat zodra de docentenopleiding van drie jaren in zijn geheel is afgerond, de meesteropleiding zal starten.

Voorlopig verwijzen we leerlingen graag naar de Raja Yoga school van Ajita in Ilpendam.

Certificering

Je kunt het officiële certificaat op het einde halen.

Meesteropleiding

Je hebt de hoogste stap van Yoga bereikt, contemplatie of Samadhi, dankzij jouw inspanningen tijdens de Docentenopleiding. Na deze mystieke weg, waarvan het hoogtepunt Zelfrealisatie is, wens je nu de magische weg te beproeven, die je terug naar beneden voert, naar de materie. Je wenst beter om te gaan met jouw intuïtie en grotere controle over je Zelf te verkrijgen. Je voelt aan dat de ontwikkeling van jouw hoger bewustzijn jou wonderlijke, paranormale vermogens zal laten ontdekken. Je begrijpt dat je met zulke vermogens meer zin kunt geven aan jouw leven en jouw medemens beter kunt dienen.

Deze Meestersopleiding is de enige opleiding in de wereld, die alle acht stappen van Yoga integreert, inclusief de praktijk van de hoogste techniek van Yoga, bekend als Samyama, het middel bij uitstek om de Verlichting te bereiken.

De eerste Meestersopleiding is in 1986 gestart door Ajita. Vele tientallen studenten hebben deze hoogste Yoga opleiding in de wereld al met succes doorlopen. 

 Toelatingseis

Vooropleiding: Docentenopleiding.

De opleiding bestaat uit

120 lessen van 3 uur, verspreid over drie jaar.

De indeling van een les

  • een kwartier:  een fysieke houding (Asana);

  • een half uur:  een energiebeheersing oefening (Pranayama) en een energiezegel (Mudra);

  • anderhalf uur:  een contemplatieoefening (Samadhi) of een oefening concentratie-meditate-contemplatie (Samyama);

  • drie kwartier:  lezing over een theoretisch onderwerp met praktische voorbeelden en discussiemogelijkheid.


Doelstelling

Het doel van de Meestersopleiding is je te helpen complete controle over je Zelf te krijgen en over de omgeving.Het einddoel is daarbij de mensheid te helpen ontwikkelen, ter vervolmaking van het goddelijk plan.
Bij succesvol afstuderen krijg je de traditionele erkenning als meester en kun je docent/e van een Docentenopleiding worden.

De onderwerpen van de lessen omvatten o.a.

Het eerste jaar: "Witte magie of esoterisch management".

Succes hebben in je ondernemingen was tot nu toe te dikwijls een kwestie van geluk. De bestaande managementopleidingen blijken helemaal niet volmaakt te zijn. De oeroude zogenoemde "Witte magie", of esoterisch management, daarentegen, is een beproefde techniek waarbij je volop kans van slagen krijgt, omdat je bewust gebruik maakt van je hoger bewustzijn. Leidinggeven op basis van intuïtie blijkt de sleutel voor succes!

Het tweede jaar: "Esoterische psychologie".

Niet jouw afwijkingen als individu bepalen jouw kennis over je Zelf, maar je eigen energetische conditie. De oeroude wetenschap van de zeven vormen van energiestromingen of stralen bestudeer je door herkenning. Dat levert je een nieuwe kijk op psychologie, verfrissend en helder, met onmiddellijk praktisch nut. Eindelijk genieten van een zinvol leven, dus!

Het derde jaar: "Esoterische genezing".

Mede dank zij de voorgaande leringen kun je thans beter begrijpen wat de oorzaken van ziekte zijn, je diepe verplichtingen in het leven en zelfs de ware betekenis van de dood. De verschillende esoterische geneeswijzen, aangepast aan elk type mens, leer je dit jaar te hanteren. Je diagnose, je controle over elke ziekte en de zuiverheid van je eigen conditie staan centraal. Een echte ingewijde is een genezer.

Je oefent niet alleen op medestudenten, maar op het einde ook op zieke mensen.


Je bent definitief ingeschreven zodra je het inschrijfformulier ingevuld en ondertekend hebt.

Kosten van de Meestersopleiding

De prijs van een les van 3 uur is € 37,-. In totaal zijn er 120 lessen, verspreid over drie jaar, samen € 4.440-,  exclusief lesboeken.  
Per schooljaar betaal je dus € 1.480,-.

Hiervoor ontvang je een factuur per e-mail nadat we jouw inschrijfformulier hebben ontvangen.

Wij verzoeken je dit bedrag vóór de aanvang van de lessen te storten. Je kunt ook betalen in 10 maandelijkse termijnen van € 148,- vanaf 1 september t/m 1 juni van het betreffende schooljaar.