Zelfcompassie

Lana haar les gaat maandag over zelfcompassie, ben jij erbij?

625549_504421922905913_1864188626_n.jpg

Zelfcompassie in de yogales
Volgende week maandag is het thema van de hatha flow-les zelfcompassie. Compassie gaat volgens yogafilosofie over onvoorwaardelijke liefde en acceptatie zonder oordeel. Compassie kun je ontwikkelen voor anderen, de wereld om je heen, en voor jezelf. Op dat laatste element gaan we ons richten in de yogales.
Zelfcompassie is een begrip dat door de Amerikaanse psycholoog Kristin Neff is geïntroduceerd. Zij liet zich inspireren door het boeddhisme, waarin zelfcompassie wordt omschreven aan de hand van drie elementen: vriendelijkheid, menselijkheid en mindfulness. Vriendelijkheid betekent dat je begrip hebt voor jezelf, voor je eigen emoties en imperfecties. Menselijkheid betekent dat je accepteert dat niets volmaakt is. En mindfulness, in termen van zelfcompassie, houdt in dat je je emoties erkent, ze niet wegduwt maar er ook niet in verdrinkt. Je bent zacht en zorgzaam voor jezelf en realiseert je dat het leven met vallen en opstaan gaat.
In de yogales gaan we zelfcompassie oefenen door open te staan voor wat je voelt en ervaart tijdens de houdingen. We oefenen vriendelijkheid met zachte bewegingen en acceptatie met houdingen die je hart openen.
Als je ook buiten de yogales aan de slag wil met zelfcompassie, vind je een paar leuke oefeningen op de website van Kristin Neff: www.self-compassion.org.

Verder...

Vanaf 1 februari nu ook Vinyasa yoga op de donderdagavond van Kelsey. Al eerder aangekondigd maar nu ook echt te boeken. De les zal plaatsvinden in Plein2.

Daarnaast gaat Sylvia (ook) haar eigen yogastudio beginnen en gaat zij stoppen op vrijdagavond met haar les. Ken je iemand die haar les kunnen overnemen, die Yin yoga en/of Yoga Nidra geeft, dan vernemen we dat graag!