Inspiratie van Kelsey voor haar Vinyasa les op donderdagavond

Er wordt aan de badkamer gewerkt in mijn huurhuis, dus ik slaap bij een vriendin zolang het nodig is. Nu hebben we een hele week om samen met yoga te beginnen. Heerlijk. Voorbereiden op een maand yoga in Mysore in de zomer. Ik had vanmorgen vroeg alles al aan kant en de matten klaargelegd. Met wat kaarsen aan had ik al een fijne sfeer gecreëerd voor onze ochtend yoga samen. Zo komt mijn yogamaatje, nog halfslapend, mij om de hoek tegen. “Oh je bent er al klaar voor zie ik, geen koffie zeker?” “Nee”, zeg ik. En we schieten allebei in de lach. Het is mijn idee dat yoga het beste werkt als de geest niet de kans heeft om zich te oriënteren op de buitenwereld. Dat betekent opstaan, niet spreken, stilte en geen koffie dus. Yoga is een meer natuurlijke manier van wakker worden. Bewegen, ademen en concentreren. Het is fijn om samen aan yoga asana te doen. Dat geeft je net een extra boost van motivatie. Zij heeft zo ook haar ritueel in de ochtend die ze de komende week met me deelt. Na de asana's pakken we wat yogaboeken erbij met mooie uitspraken om de dag mee te beginnen. Met koffie.

Zo breken we allebei het patroon van het dagelijks leven voor een hoger doel en leren we weer nieuwe. Het mooie van yoga in de ochtend is dat de rest van de dag mede hierdoor bepaald wordt. Je gaat wat rustiger te werk. Je neemt wat meer tijd voor jezelf tussen het werk door en bovendien is er meer vertrouwen in dat alles wel goed komt.

Kelsey Yogales 1e periode.jpeg

Through sustained focus and meditation on our patterns, habits, and conditioning, we gain knowledge and understanding of our past and of how we can change the patterns that aren't serving us to live more freely and fully.

—Yoga Sutra III.18

De 4 weken in februari op donderdagavond zal ik de lessen hieraan wijden en iedereen motiveren om eindelijk eens te beginnen met datgene wat je nodig hebt of juist om iets achter te laten wat je niet meer nodig hebt. Deze weken werk je met een serie houdingen en vinyasa waarin je een aantal uitdagende twists zal beoefenen. Deze zijn speciaal voor een nieuwe stroom van energie in je ruggengraat en oude energie die vrij mag komen. Unravel Yourself!

Namasté,
Kelsey ;)

Op vrijdagavond geeft Kelsey vanaf deze week ook de Yin yoga les.